سئو داخلی یا سئو درون صفحه فرآیند بهینه سازی صفحات و وبلاگ های وب سایت برای بهبود رتبه بندی آن ها در نتایج جستجوی گوگل و موتورهای جستجو است.
one page seo یا سئوی درون صفحه بسیار مهم است زیرا تغییرات کوچک در صفحه شما می تواند تأثیر زیادی بر رتبه بندی و ترافیک داشته باشد. درواقع سئو داخلی به تکنیک هایی اشاره می کند که باید مستقیماً در صفحه خود پیاده سازی کنیم.
در گام اول برای استفاده بیشتر از سئو داخلی، به محتوای مفید و به روز نیاز دارید که با هدف کلمه کلیدی موردنظر شما مطابقت داشته باشد.
در ادامه مطلب چک لیست سئو داخلی برای مقالات 2024 (قابل استفاده برای لندینگ پیج ها) را که شامل؛ 12 ترفند کاربردی برای سئو داخلی می باشد و می تواند به شما کمک کند رتبه بالاتری داشته باشید و عملکرد ترافیک جستجوی بیشتری را تجربه کنید، معرفی و بررسی می کنیم.
اگر به دنبال چک لیست سئو هستید؛ پیشنهاد می کنیم مقاله ما حول محور «کامل ترین چک لیست سئو در 2024» را نیز مطالعه بفرمایید.
چک لیست سئو داخلی برای مقالات 2024
1- کلمات کلیدی هدف را شناسایی کنید
در گام اول از چک لیست سئو داخلی برای مقالات 2024 باید کلمات کلیدی موردنظر خود را شناسایی کنید. این کار به خوانندگان شما کمک می کند تا بفهمند صفحه شما درباره چیست. در اینجا گنجاندن مترادف ها، کلمات کلیدی منطبق و مرتبط در پاراگراف های مختلف متن نیز لازم و ضروری است.
در این مرحله باید چگالی کلیدواژه اصلی و کانونی نیز رعایت شود. منظور از چگالی کلیدواژه کانونی، تعداد دفعات تکرار کلمه کلیدی در محتوا است.
البته زیاده روی در استفاده از کلیدواژه کانونی نیز از نظر گوگل قابل قبول نیست و ممکن است به عملکرد سایت شما آسیب جدی وارد نماید و وب سایت تان اسپمر شناخته شود و در بند پنالتی گوگل گرفتار شوید.
به طورکلی هدف نهایی شما در اینجا این است که به طور واضح و پیوسته به گوگل و کاربران خود بگویید که موضوع مقاله شما دقیقاً در مورد چیست.
2- تگ عنوان را بهینه کنید
یکی از مهم ترین بخش ها در چک لیست سئو داخلی، انتخاب عنوان یا متاتایتل جذاب، کاربرپسند و سئو شده است. برای انتخاب یک عنوان یا متاتایتل بهینه و کاربرپسند بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:
1- قرار دادن کلمه کلیدی هدف در ابتدای عنوان صفحه به طور دقیق
2- قرار گرفتن عنوان صفحه در تگ h1 و توجه به این نکته که تنها فقط یک تگ h1در صفحه وجود داشته باشد، آن هم تگ عنوان ما باشد.
3- توصیه می کنیم که عنوان صفحه بیشتر از 70 کاراکتر نباشد، چونکه گوگل تنها قادر است تنها تا 70 کاراکتر را درون لیست نتایج جستجوی خود نشان دهد.
4- عنوان و تایتل صفحه بهینه و جذاب باشد تا توجه کاربر را به خودش جلب کند.
5- توی عنوان از اعداد، کلماتی مانند؛ بهترین، پرفروش ترین و … استفاده کنید.
تگ های عنوان به گوگل کمک می کنند تا محتوای صفحات سایت شما را درک کند و آن را به بخش های منظم و قابل دسترس تقسیم بندی کند.
3- انتخاب هدینگ های مناسب در محتوا (عنوان محتوای صفحه)
انتخاب عنوان های درون صفحه که به هدینگ نیز معروف هستند، یکی از موارد مهم چک لیست سئو داخلی می باشد.
این تگ ها یا عناوینی که کاربران پس از وارد شدن به صفحه سایت می بینند، درواقع همان تگ های Body هستند که ما به عنوان تگ های (h2-h3-h4-h5-h6) می شناسیم.
به طورکلی هدینگ ها توضیحات مختصری در مورد محتوا به کاربر و ربات های گوگل ارائه می دهند. پس انتخاب درست و هوشمندانه هدینگ ها نقش بسزایی در جذب کاربر و سئوی سایت ما دارند. نکات مهم در مورد انتخاب هدینگ ها (عنوان های محتوا):
1- از کلمه کلیدی و مترادف های آن در هدینگ ها استفاده کنید. پیشنهاد می کنیم که کلمات کلیدی در ابتدای این عناوین قرار بگیرد.
2- برای جلب توجه کاربر، عنوان های کوتاه، مختصر و مرتبط با محتوا انتخاب کنید.
3- برای عناوینی که اهمیت بیشتری دارند از تگ h2 استفاده کنید.
4- نکته مهم دیگر اینکه باید تنها یک تگ h1 در صفحه وجود داشته باشد، که آن مختص عنوان صفحه است.
5- برای سایر عنوان ها هم با توجه به اهمیت آن ها از تگ های h2 تا h6 استفاده کنید. به عنوان یک امتیاز اضافی، استفاده مناسب از زیرعنوان ها، در کنار بهبود خوانایی محتوا، به گوگل و کاربر می فهماند که هر بخش در مورد چه چیزی است.
4- انتخاب توضیحات متا یا متادیسکریپشن (meta descriptios) جذاب و سئو شده
یکی دیگر از موارد مهم چک لیست سئوی داخلی، توضیحات متا یا meta descriptios است. این توضیحات زیر عنوان توی صفحه SERP گوگل نمایش داده می شوند.
توضیحات متا یک عامل رتبه بندی محسوب نمی شوند، اما می توانند کلیک ها و ترافیک بیشتری را به همراه داشته باشند. چراکه گوگل در نزدیک به 37.22 درصد مواقع از این توضیحات برای بخش توصیفی در نتایج جستجو استفاده می کند.
به همین دلیل است که باید یک توضیحات متا عالی برای هر صفحه ایجاد کنید. نکات مهم برای توضیحات متا یا (meta descriptios) در سئو داخلی عبارتند از:
1- از نام برند و خدمات تان در ابتدای توضیحات متا استفاده کنید.
2- از کلمه کلیدی هدف و مترادف های آن برای ارائه اطلاعات بیشتر در توضیحات متا استفاده کنید.
3- توضیحات متا باید برای هر صفحه با توجه به محتوا و هدف صفحه منحصر به فرد و بهینه باشد.
4- سعی کنید طول توضیحات متا بیشتر از 170 کاراکتر نباشد، چونکه گوگل بیشتر از آن را به صورت … نمایش می دهد.
5- در توضیحات متا از کاراکترهای الفبایی مثل؛ #،*،& و … استفاده نکنید.
6- در توضیحات متا می توانید از معادل کلمه کلیدی یا برندتون به انگلیسی هم استفاده کنید.
نکته مهم: نکته پایانی این بخش اینکه در توضیحات متا یا متا دیسکریپشن یک نمای کلی صادقانه در مورد صفحه قرار دهید.
5- کیفیت محتوای خود را بررسی کنید
خب محتوا قلب یک صفحه می باشد، که توضیحات کاملی را به ربات های گوگل و کاربران در مورد عملکرد و زمینه سایت شما ارائه می دهد. بنابراین محتوا یک مورد بسیار مهم و تأثیرگذار در چک لیست سئو داخلی است.
یک محتوای عالی باید ویژگی های زیر را داشته باشد، تا مسیر سئوی داخلی را برای شما راحت تر کند. این ویژگی ها عبارتند از:
1- محتوا باید یونیک و درجه یک باشد. از قرار دادن محتوای کپی درون سایت خودداری کنید، زیرا ربات های گوگل در شناخته محتواهای کپی و تکراری بسیار دقیق هستند.
2- کلمه کلیدی اصلی را در اول پاراگراف محتوا قرار بدهید.
3- محتوای هر صفحه باید برای همان صفحه منحصر به فرد و بهینه باشد.
4- محتوا باید مرتبط با عنوان صفحه و در جهت رفع مشکلات مخاطبان سایت باشد.
5- سعی کنید محتوای شما حجم مطلوبی داشته باشدو معمولاٌ بین 500 تا 1000 کلمه قابل قبول است. البته هرچه محتوای شما طولانی تر و البته باکیفیت تر باشد، زودتر مورد توجه گوگل و کاربران قرار می گیرد.
6- رعایت چگالی کلمات کلیدی (keyword stuffy) و عدم استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در محتوا. البته تکرار کلمه کلیدی در محتوا بسته به میزان محتوای شما 3 تا 5 بار کافی است و بیشتر از آن توصیه نمی شود.
7- از به کارگیری کلیدواژه های تکراری اجتناب کنید.
8- صفحات ارزشمند سایت تان را پیدا کنید و بیشتر روی آن ها کار کنید.
9- محتواهای قدیمی و زامبی پیج ها را آپدیت و اصلاح کنید.
10- از مترادف ها و کلمات کلیدی LSI استفاده کنید.
نکته مهم: زامبی پیج ها صفحاتی با محتوای تکراری، کپی و غیرمرتبط هستند. درکل صفحاتی که محتوای یونیک و مرتبط با سایت شما ندارند، زامبی پیج هستند.
6- محتوای بصری جذاب اضافه کنید
محتوای بصری جذاب و یونیک مانند؛ تصاویر، ویدئوها، اینفوگرافیک ها، نمودارها پادکست ها را به صفحات خود اضافه کنید. محتوای بصری سایت شما می توانند در جستجوی گوگل رتبه بندی شوند و ترافیک بیشتری را برای شما به ارمغان بیاورند.
یکی از رایج ترین محتواهای بصری، تصاویر هستند. دوراقع سئوی تصاویر یکی از موارد مهم چک لیست سئو داخلی است. نکاتی که در چک لیست سئوی داخلی برای بهینه سازی تصاویر باید رعایت کنید، عبارتند از:
1- ایجاد متن جایگزین یا alt تصاویر
برای ایجاد متن جایگزین برای تصاویر نکات زیر را رعایت کنید:
– ایجاد متن جایگزین برای همه تصاویر
– استفاده مناسب از کلمات کلیدی هدف درون متن جایگزین و عدم استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی
– قرار دادن یک متن توصیفی برای متن جایگزین
– استفاده حداکثر از 125 کاراکتر برای alt تصاویر
2- انتخاب تصاویر یونیک
انتخاب تصاویر مرتبط با محتوای شما و یونیک یکی دیگر از نکات مهمی است که باید رعایت کنید. به ویژه اگر که سایت شما فروشگاهی است. به جای گوگل هم می توانید از مرورگرهای دیگری مانند؛ bing تصاویر سایت تان را بردارید.
3- بهینه سازی حجم تصاویر
برای بهینه سازی حجم تصاویر، از سایت های آنلاین مانند؛ CompressJPEG، Tinypng یا بخش save Forweb فتوشاپ استفاده کنید.
4- اندازه تصاویر
اندازه تصویر سایت شما باید دقیقاً با اندازه تصویری که در دموی قالب سایت تان است، یکسان باشد، تا مشکلی در ریسپانسیو تصاویر نداشته باشید.
5- انتخاب نام تصویر
نام تصویر باید با محتوا و موضوع شما مرتبط باشد. درواقع نام تصویر باید حتماً حاوی کلمه کلیدی اصلی باشد. بهتر است نام تصویر همان چیزی باشد که در صفحه SERP گوگل نمایش داده می شود. نام تصویرتان انگلیسی و متن جایگزین آن فارسی باشد.
6- فرمت تصویر
بهترین فرمت برای تصاویر سایت، فرمت Webp و JPEG است. برای لوگوی سایت نیز فرمت PNG توصیه می شود.
7- بهبود ناوبری با پیوندهای داخلی
مهم ترین بخش چک لیست سئو داخلی، لینکسازی داخلی است. تأثیر لینک های داخلی توی سئو شگفت انگیز است. مزایای لینک سازی داخلی عبارتند از:
1- لینکسازی داخلی به گوگل و سایر موتورهای جستجو کمک می کند تا سریع تر سایت شما را کراول (crawl) کنند.
2- باعث ارتقای صفحاتی می شود که در صفحه دوم SERP ها قرار دارند.
3- باعث افزایش ترافیک در صفحه های با تبدیل بالا که ترافیک کمی دارند می شود.
4- باعث بهبود رتبه بندی ها برای کلمات کلیدی با حجم بالا، متوسط و پایین می شوند.
8- لینک های خروجی باکیفیت
لینک دادن به وب سایت های دیگر راهی عالی برای ارائه ارزش صفحه شما به کاربران تان است. سعی کنید به سایت های انلگیسی زبان معتبر لینک و پیوند خارجی بدهید.
9- از آدرس URL های کوتاه و ساده تر استفاده کنید
برای اینکه ربات های گوگل سریع تر عملیات خزش را انجام دهند، از آدرس ها و URL های کوتاه تر و ساده تر و البته مرتبط با محتوای صفحه استفاده کنید.
10- برچسب ها و دسته بندی ها
برای اینکه صفحات سایت تان سریع تر و راحت تر توسط موتورهای جستجو دسته بندی و ایندکس شود، باید از برچسب ها و دسته بندی ها استفاده کنید. به طورکلی دسته بندی و برچسب برای طبقه بندی مطالب سایت شما، خوانایی و کاربری راحت تر آن کاربرد دارند.
11- Schema Markup را اضافه کنید
برای به دست آوردن نتایج جستجویی غنی و نیز افزایش کلیک های اضافی صفحه، قابلیت Schema Markup را به صفحات سایت تان اضافه کنید.
این قابلیت امکانات بیشتری درباره یک صفحه؛ مانند رتبه بندی محصول و سایر جزئیات به کاربران ارائه می دهد. برای اینکه بیشتر با نحوه استفاده از نشانه گذاری طرحواره یا Schema Markup آشنا شوید مقاله «» را نیز مطالعه کنید.
12-بهینه سازی URL slug
اسلاگ یا نامک بخش اصلی آدرس سایت است که پس از نام دامنه قرار می گیرد. به طور کلی انتخاب نامک یا اسلاگ برای پست ها، برگه ها، دسته بندی های وب سایت تأثیر شگفت انگیزی بر روی رتبه بندی گوگل دارد. ما در یک مطلب به صورت مفصل در مورد اسلاگ و بهینه سازی URL slug صحبت می کنیم.
در ادامه مطلب چک لیست سئو داخلی برای مقالات، برای اینکه نتیجه بهتری در سئو داخلی به دست آورید، سئوی فنی سایت تان را با مراحل زیر آغاز کنید:
1- مطمئن شوید صفحه شما ایندکس شده است.
2- سرعت صفحات سایت تان را افزایش دهید.
3- مطمئن شوید صفحات سایت شما برای موبایل مناسب است.
4- معماری سایت، خوانایی و UX سایت تان را بررسی کنید.
5- از گواهینامه HTTPS استفاده کنید.
6- نرخ کلیک (CTR) سایت تان را بررسی کنید.
نتیجه نهایی
در این مطلب پیرامون یکی از موضوعات و ترندهای روز سئو یعنی چک لیست سئو داخلی برای مقالات 2024 (قابل استفاده برای لندینگ پیج ها)، صحبت کردیم.
on-page seo یا سئو داخلی یا سئو روی صفحه یک بخش مهم و حیاتی برای سئو وب سایت است یادگیری حرفه ای آن مستلزم رعایت نکات مطرح شده در این مطلب است.
امیدواریم این مطلب هم برای شما مفید واقع شده باشد. خوشحال می شویم از نظرات، انتقادات و پیشنهادهای شما برای بهبود کیفیت مطالب سایت آکادمی وبحامص استفاده کنیم.
سوالات متداول کاربران
1- چه عناصری باید در عنوان مقاله برای سئو داخلی در نظر گرفته شوند؟
پاسخ: عنوان مقاله باید شامل کلمات کلیدی اصلی باشد و جذاب و مختصر نوشته شود. همچنین، بهتر است طول عنوان بین 50 تا 60 کاراکتر باشد تا به طور کامل در نتایج جستجو نمایش داده شود.
2- چگونه میتوانم ساختار URL بهینهسازی شدهای برای مقالات خود ایجاد کنم؟
پاسخ: برای ایجاد URL بهینه، از کلمات کلیدی مرتبط و توصیفی استفاده کنید. URL باید کوتاه، واضح و قابل فهم باشد.
3- آیا استفاده از زیرعنوان (H2، H3) در مقالات اهمیت دارد؟
پاسخ: بله، زیرعنوانها برای منظم کردن محتوا و کمک به موتورهای جستجو در درک ساختار مقاله بسیار مه هستند. استفاده درست از تگهای H2 و H3 میتواند به بهبود خوانایی و سئوی داخلی مقاله کمک کند.